0 1 2 3 4 5
search icon

Bruschette

Bruschette su pravi mediteranski zalogaji. Prepržen topli kruh premazan s domaćim pestom od bosiljka te naresci, masline i rajčice će učiniti ove bruschette omiljenim ljetnim odabirom.

6
srednje zahtjevno
20 minuta
Ispiši

Sastojci

Pesto Genovese

  • 2 vezice bosiljka
  • 30 g pinjola
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 40 g naribanog Grana Padana (po želji može bilo koji tvrdi sir)
  • prstohvat soli
  • 3 režnja češnjaka

Dodatno

  • 6 malih peciva
  • 100 g Baranjske slanine Belje
  • 100 g Kulenove seke Belje
  • nekoliko zelenih maslina
  • nekoliko cherry rajčica
  • pola paprike

Priprema

Pesto Genovese

  1. Pinjole lagano tostirajte na tavi.
  2. Operite i osušite listove bosiljka.
  3. U mužaru prvo zgnječite češnjak, potom dodajte naribani sir, pinjole i bosiljak. Na kraju postepeno dolijte maslinovo ulje. Ako koristite blender, sve sastojke stavite u njega i dobro ih smiksajte.

Priprema

Za Bruschette

  1. Peciva prepolovite uzdužno te ih tostirajte u pećnici na 180 stupnjeva oko 6-8 minuta ili dok ne porumene.
  2. Tople bruschette premažite pestom te postavite ili slaninu ili kulenovu seku.
  3. Dodajte izrezanu papriku ili maline, rajčice.
  4. Sa strane poslužite maslinovo ulje i krupnu sol. Po želji bruschette dodatno pokapajte uljem.
  5. Uživajte u mediteranskom okusu

Priprema

  1. U kipuću i posoljenu vodu stavite kuhati rezance po uputstvu s vrećice. Sačuvajte 2 dcl vode od kuhanja tjestenine.
  2. Tikvice naribajte (ako su iz provjerenog uzgoja naribajte ih s korom, a možete im koru i odstraniti pa ih naribati). Stavite po strani.
  3. Za to vrijeme u dubokoj tavi na malo maslinovog ulja prepržite usitnjen češnjak.
  4. Dodajte naribane tikvice, podlijte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina te kuhajte 10-ak minuta, odnosno dok tikvice potpuno ne omekšaju. Začinite sa soli i paprom.
  5. Dodajte naribani parmezan ili drugi tvrdi sir te ABC Fit sirni namaz.
  6. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Umiješajte tjesteninu te po potrebi dodajte malo vode od kuhanja tjestenine. Po želji dodatno začinite.
  7. Poslužite toplo uz naribani sir.