Tjestenina carbonara je jedno od najpoznatijih jela na svijetu. Potječe iz Italije i sadrži svega nekoliko sastojaka. No, koliko djeluje jednostavno, bitno je da pravilno umiješate jaja kako bi izbjegli da se ona pretvore u kajganu.
2
srednje zahtjevno
15 minuta
Ispiši
Sastojci
250 g špageta
sol za kuhanje špageta
maslinovo ulje (dvije žlice)
25 g Baranjske slanine Belje
2 jaja L veličine
50 g parmezana
crni papar
Priprema
Špagete kuhajte u posoljenoj vodi tako da vam budu al dente (slijedite uputstva s vrećice).
Za to vrijeme u dubljoj tavi na malo maslinovog ulja stavite pržiti slaninu. Pržite je par minuta uz okretanje.
Popaprite slaninu pa dodajte ocijeđene špagete, promiješajte i maknite s vatre.
Jaja umutite vilicom i dodajte im naribani parmezan. Smjesu s jajima postepeno dolijevajte u špagete uz miješanje.
Kada ste sve promiješali vaša carbonara je gotova.
Ove web stranice koriste internetske kolačiće kako bi vam omogućile bolje korisničko iskustvo.
Funkcionalni kolačići
Uvijek aktivni
Spremanje ovih kolačića je striktno neophodno zbog legitimnog interesa omogućavanja funkcionalnosti specifično zatraženih od strane korisnika ili zbog općenitog prijenosa elektroničke komunikacije.
Postavke
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistički kolačići
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Spremanje ovih kolačića koristi se isključivo za potrebe obrade statističkih podataka. Bez sudskog poziva, dobrovoljnog pristanka od strane vašeg davatelja internetskih usluga ili dodatne evidencije treće strane, informacije pohranjene ili dohvaćene samo u tu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju.
Marketinški kolačići
Spremanje ovih kolačića nužno je za izradu korisničkih profila kako bismo vam prilagodili sadržaj i oglase na web stranicama sličnih interesa u marketinške svrhe.