0 1 2 3 4
search icon

Halloween pite

Mini pite u Halloween izdanju se za tren pretvore u najslađe male bundeve punjene mljevenim mesom i slaninom. Idealne su za zabave, ali i za večeru u dvoje uz film. Poslužite ih na pladnju uz kiselo vrhnje ili same.

8-10
srednje zahtjevno
40 min + 30 min hlađenja tijesta
Ispiši

Sastojci

Tijesto

  • 250 g glatkog brašna
  • 125 g maslaca (hladan, iskidan na listiće)
  • 5 g soli
  • 1 jaje L veličine
  • 80 ml hladne vode

Nadjev

  • 40 g Baranjske slanine Belje
  • 200 g mljevenog mesa
  • 1 manja glavica luka
  • 1 žličica koncentrata rajčice
  • sol, papar

Dodatno

  • 1 jaje za premazivanje

Priprema

Nadjev

  1. U dubljoj tavi kratko prepržite usitnjenu slaninu. Izvadite je iz tave te je stavite po strani.
  2. U istoj tavi na malo ulja dinstajte prethodno usitnjen luk dok ne postane staklast.
  3. Dodajte mljeveno meso te ga dinstajte dok ne posmeđi. Dodajte slaninu, koncentrat rajčice i začine, dinstajte još 10-ak minuta uz stalno miješanje. Maknite s vatre te ostavite da se prohladi.

 

Priprema

Tijesto

  1. U posudu stavite brašno i sol. Dodajte hladan maslac iskidan na manje komadiće pa ga vrhovima prstiju utrljajte sve dok ne dobijete tijesto nalik pijesku.
  2. Dodajte prethodno razmućeno jaje i hladnu vodu pa zamijesite prhko tijesto.
  3. Tijesto omotajte prozirnom folijom pa ga stavite u hladnjak na pola sata kako bi se stislo.
  4. Nakon pola sata, tijesto razvaljate na lagano pobrašnjenoj radnoj podlozi. Razvaljate ga na 3- 5 milimetara.
  5. Kalupima za kekse u obliku bundeve izrežite tijesto.
  6. Pazite da imate paran broj bundeva (jedna za dno, druga za vrh pite).
  7. Polovici bundeva oštrim nožem izrežite oči i usta.
  8. Drugu polovicu nadjenite s mljevenim mesom. Stavite po žlicu pripremljenog mesa na sredinu svake bundeve. Preklopite s bundevom kojoj ste napravili oči i usta te rubove spojite tako da utisnete vrh vilice.
  9. Prebacite na pripremljen lim obložen papirom za pečenje, premažite razmućenim jajem te pecite oko 20 minuta na 190 stupnjeva ili dok vam bundevice ne porumene.