Jednostavna, kremasta juha od suhog graška s preprženom slaninom je odličan izbor za svaki obrok. Kremasta tekstura juha savršeno odgovara s hrskavom slaninom.
4
jednostavno
40 minuta
Ispiši
Sastojci
100 g Baranjske slanine (narezak)
1 manja glavica luka
1 mrkva
1 krumpir
1,5 l vode
150 g suhog graška
sol, papar
1 žličica mljevenog češnjaka
Maslinovo ulje
Priprema
Ogulite krumpir i nasjeckajte ga na manje kockice. Isto učinite i s mrkvom.
U lonac s debljim dnom na malo maslinovog ulja prepržite prethodno usitnjen luk dok ne omekša.
Sada dodajte mrkvu i krumpir te suhi grašak. Podlijte s vodom te kuhajte na srednje jakoj vatri 15-ak minuta.
Nakon 15 minuta kuhanja dodajte začine te nastavite kuhati još 20-ak minuta, odnosno dok grašak ne bude skuhan. Po potrebi dodatno začinite.
Dimljenu slaninu prepržite na tavi te dodajte gotovoj juhi.
Ove web stranice koriste internetske kolačiće kako bi vam omogućile bolje korisničko iskustvo.
Funkcionalni kolačići
Uvijek aktivni
Spremanje ovih kolačića je striktno neophodno zbog legitimnog interesa omogućavanja funkcionalnosti specifično zatraženih od strane korisnika ili zbog općenitog prijenosa elektroničke komunikacije.
Postavke
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistički kolačići
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Spremanje ovih kolačića koristi se isključivo za potrebe obrade statističkih podataka. Bez sudskog poziva, dobrovoljnog pristanka od strane vašeg davatelja internetskih usluga ili dodatne evidencije treće strane, informacije pohranjene ili dohvaćene samo u tu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju.
Marketinški kolačići
Spremanje ovih kolačića nužno je za izradu korisničkih profila kako bismo vam prilagodili sadržaj i oglase na web stranicama sličnih interesa u marketinške svrhe.