0 1 2 3
search icon

Lisnata peciva s kobasicom

Finger food koji možete poslužiti na druženjima ili ga pripremiti za brunch ili večeru. Lisnati jastučići punjeni mljevenim mesom i kobasicom prava su poslastica.

6
srednje zahtjevno
40 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 300 g mljevenog mesa
  • 1 paprika
  • 1 glavica luka
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar, mljevena paprika
  • 50 g Baranjske kobasice Belje
  • Jaje za premazivanje

Priprema

  1. U tavi na malo maslinovog ulja prepržite usitnjen luk i nasjeckanu papriku. Dodajte mljeveno meso i dinstajte dok meso ne posmeđi i nema više sirovih dijelova.
  2. Sada začinite sa soli, paprom i mljevenom paprikom.
  3. Na kraju dodajte izrezanu na kockice Baranjsku kobasicu.
  4. Listove lisnatog tijesta odmotajte te kraj nadjenite s mljevenim mesom, oko 2 cm. Sada zarolajte lisnato tako da pokrijete meso te izrežite ostatak tijesta.
  5. Od valjka koji ste dobili nožem izrežite manje komade, svaki prebacite na pripremljen lim obložen papirom za pečenje te premažite razmućenim jajem.
  6. Od ostatka tijesta i mesa napravite jednake jastučiće.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok vam jastučići ne porumene. Poslužite tople.