Lungić punjen šunkom i sirom, omotan slaninom je gurmanski ručak koji možete pripremiti za svečani ručak ili kad se zaželite ovakvog jela. Slaže se s prženim krumpirima ili povrćem.
1-2
srednje zahtjevno
60 minuta
Ispiši
Sastojci
1 lungić
200 g Baranjske šunke Belje (šnite)
200 g sira (mekani)
100 g Baranjske slanine Belje
Priprema
File lungića razrežite u pravokutnik. Na radnu površinu prvo postavite prozirnu foliju. Složiti okomito šnite slanine jednu do druge. Na pripremljene šnite slanine stavite lungić.
Na lungić posložite šnite šunke tako da ga cijelog prekrijete.
Na dno (onaj dio koji ćete zarolati) postavite sir.
Zarolajte pomoću prozirne folije.
Pecite prekriveno folijom 25 minuta na 180 stupnjeva pa maknite foliju i pecite još 15-20 minuta, ili dok je meso gotovo.
Lungić možete peći i na grillu oko 15 minuta uz okretanje.
Ove web stranice koriste internetske kolačiće kako bi vam omogućile bolje korisničko iskustvo.
Funkcionalni kolačići
Uvijek aktivni
Spremanje ovih kolačića je striktno neophodno zbog legitimnog interesa omogućavanja funkcionalnosti specifično zatraženih od strane korisnika ili zbog općenitog prijenosa elektroničke komunikacije.
Postavke
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistički kolačići
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Spremanje ovih kolačića koristi se isključivo za potrebe obrade statističkih podataka. Bez sudskog poziva, dobrovoljnog pristanka od strane vašeg davatelja internetskih usluga ili dodatne evidencije treće strane, informacije pohranjene ili dohvaćene samo u tu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju.
Marketinški kolačići
Spremanje ovih kolačića nužno je za izradu korisničkih profila kako bismo vam prilagodili sadržaj i oglase na web stranicama sličnih interesa u marketinške svrhe.