0 1 2 3
search icon

Mesne okruglice s kulenom

Mesne okruglice zapečene u pećnici možete poslužiti uz pire krumpir ili po želji. Twist ovom jelu daje kulen u samim okruglicama, a ovako pripremljene idealne su za hladnije zimske dane.

4
srednje zahtjevno
40 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 500 g mljevenog mesa (junetina)
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 3 žlice mlijeka
  • 2 žličice mljevene paprike
  • Sol, papar
  • ¼ žličica mljevenog čilija
  • 50 g Baranjskog kulena
  • Maslinovo ulje
  • Peršin, nasjeckan
  • 50 g naribanog mekog sira

Priprema

  1. Luk usitnite pa ga na malo maslinovog ulja dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte usitnjen češnjak te maknite s vatre i stavite po strani. Kulen izrežite na manje kockice te stavite također sa strane.
  2. U posudu stavite mljeveno meso, posolite i poparite te dodajte jaje, mljeveni čili, mljevenu papriku, krušne mrvice, mlijeko, kockice kulena te dinstani luk i češnjak. Promiješajte, dodajte naribani sir te povežite smjesu.
  3. Pripremite posudu za pečenje, na dno stavite malo maslinovog ulja. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.
  4. Oblikujte okruglice jednake veličine te posložite u posudu.
  5. Pecite u pećnici 30-ak minuta, odnosno dok ne poprime rumenu boju.
  6. Poslužite uz pire krumpir, šalšu ili po želji.