4 žlice mlijeka (3 za tijesto, jedna za premazivanje)
7g suhog kvasca (1 vrećica)
2 žlice šećera
500g glatkog brašna
1,5 žličica soli
60g maslaca, sobne temperature
2 jaja L veličine (jedno za tijesto, jedno za premazivanje)
BURGER
700g mljevene junetine (vrat)
100g Baranjskog kulena Belje
sol, papar
UMAK
6 žlica majoneze
3 žlice senfa
2 žlica meda
žličica soka od limuna
DODATNO
salata
rajčica
Brioche pecivo
BRIOCHE PECIVO
Sve sastojke osim maslaca povežite mikserom s nastavkom za tijesto ili kuhačom. Sada dodajte maslac podijeljen na tri dijela. Prvo dodajte jedan komadić te ga povežite s tijestom, kad se maslac povezao dodajte drugi dio i na kraju treći. Tijesto mijesite rukama ili nastavkom za tijesto oko 10 minuta, odnosno dok ne postane mekano i elastično. Tijesto potom spremite u nauljenu posudu i pokrijte dok se ne udvostruči, oko 1:30h.
Kada se tijesto udvostručilo, premijesite ga kratko i formirajte kuglice. Za mini burgere, svaka kuglica vam treba iznositi 45-50 grama, kuglice formirajte dlanovima, tijesto lagano vrtite dok se ne zagladi površina.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Kuglice posložite na njega. Napravite razmak između svake jer će tijesto narasti. Prekrijte ih kuhinjskom krpom i pustite pola sata da odstoje na toplom. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.
Kada su peciva odstajala, premažite ih razmućenim jajem u koje ste dodali žlicu mlijeka. Pecite ih oko 15 minuta, odnosno dok pecivo ne porumeni.
Burgeri
BURGER
Meso jednom sameljite kroz mašinu za mljevenje mesa ili koristite već mljeveno meso. Dodajte kulen izrezan na sitne kockice. Oblikujte burgere, neka vam teže 70 grama.
Svakom burgeru prstom utisnite manju udubinu u sredini kako bi spriječiti pretjerano skupljanje mesa.
Meso dobro posolite i popapriti s obje strane i staviti na grill tavu. Pecite 3 minute sa svake strane.
UMAK I SLAGANJE SLIDERSA
Za umak pomiješajte majonezu, senf i med te sok limuna. Umak ohladite u hladnjaku prije posluživanja.
Pecivo prepolovite, na dno stavite list salate, na njega pečeno meso te krišku rajčice.
Preko rajčice stavite umak te poklopite sliders s drugom polovicom brioche peciva.
Ove web stranice koriste internetske kolačiće kako bi vam omogućile bolje korisničko iskustvo.
Funkcionalni kolačići
Uvijek aktivni
Spremanje ovih kolačića je striktno neophodno zbog legitimnog interesa omogućavanja funkcionalnosti specifično zatraženih od strane korisnika ili zbog općenitog prijenosa elektroničke komunikacije.
Postavke
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistički kolačići
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Spremanje ovih kolačića koristi se isključivo za potrebe obrade statističkih podataka. Bez sudskog poziva, dobrovoljnog pristanka od strane vašeg davatelja internetskih usluga ili dodatne evidencije treće strane, informacije pohranjene ili dohvaćene samo u tu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju.
Marketinški kolačići
Spremanje ovih kolačića nužno je za izradu korisničkih profila kako bismo vam prilagodili sadržaj i oglase na web stranicama sličnih interesa u marketinške svrhe.