Mekani indijski flatbread prepun povrća i Baranjske kobasice jelo je koje se ne ispušta tako lako iz ruku. Domaći naan možete zamijeniti tortiljama i tako dobiti još bržu verziju.
4
srednje zahtjevno
30 + 60 minuta
Ispiši
Sastojci
250 g glatkog brašna
4 g suhog kvasca (pola vrećice)
1 žlica šećera
60 ml mlake vode
prstohvat soli
60 ml jogurta
20 g maslaca za premazivanje
100 g Baranjske kobasice Belje
100 g rikole
100 g kupusa, narezan
1 velika rajčica
100 ml jogurta
2 žlice majoneze
2 režnja češnjaka
Priprema
Od sastojaka za naan kruh zamijesite glatko tijesto. Tijesto prebacite u posudu te prozirnom folijom i ostavite 60 min da se tijesto udvostruči.
Tavu ugrijte da bude vrela. Maslac rastopite i stavite po strani.
Tijesto podijelite na 4 jednaka dijela. Razvaljajte tijesto tanko u oblik kruga.
Svaku stranu premažite rastopljenim maslacem te pecite oko pola minute.
Baranjsku kobasicu izrežite na tanje ploške.
Kupus izrežite tanko te posolite. Po želji začinite s malo maslinovog ulja.
Dodajte opranu rikolu i pomiješajte.
Rajčicu izrežite na ploške.
Na sredinu svakog naana postavite po šaku slate (rikola i kupus) te rajčicu. Dodajte narezanu kobasicu.
Od jogurta, majoneze i usitnjenog češnjaka napravite dresing tako da sve pomiješate.
Dresingom pokapajte salatu i kobasicu.
Preklopite drugom polovicom naana i uživajte u svakom zalogaju.
Ove web stranice koriste internetske kolačiće kako bi vam omogućile bolje korisničko iskustvo.
Funkcionalni kolačići
Uvijek aktivni
Spremanje ovih kolačića je striktno neophodno zbog legitimnog interesa omogućavanja funkcionalnosti specifično zatraženih od strane korisnika ili zbog općenitog prijenosa elektroničke komunikacije.
Postavke
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistički kolačići
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Spremanje ovih kolačića koristi se isključivo za potrebe obrade statističkih podataka. Bez sudskog poziva, dobrovoljnog pristanka od strane vašeg davatelja internetskih usluga ili dodatne evidencije treće strane, informacije pohranjene ili dohvaćene samo u tu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju.
Marketinški kolačići
Spremanje ovih kolačića nužno je za izradu korisničkih profila kako bismo vam prilagodili sadržaj i oglase na web stranicama sličnih interesa u marketinške svrhe.