0 1 2 3
search icon

Pikantni rižoto

Ovo ukusno jelo možete pripremiti s raznim povrćem. Može vam biti glavno jelo ili prilog raznim jelima. Riža zapečena u pećnici ostaje mekana i sočna, a povrće skuhano i prepuno aroma.

4
srednje zahtjevno
50 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 1 glavica luka
  • 2 paprike
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 1 tikvica
  • 2 mrkve
  • 250 g riže dugog zrna
  • 1 žličica kurkume
  • 1 rajčica
  • sol, papar
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 100 g Baranjske kobasice Belje

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pripremite dublju tavu koja može u pećnicu ili posudu s poklopcem. Možete koristiti i foliju umjesto poklopca.
  2. Paprike operite, očistite od sjemenki te izrežite na trakice. Luk usitnite. Tikvice izrežite na kockice, mrkvu ogulite te izrežite na kockice ili trakice. Rajčicu operite i izrežite na kockice također.
  3. Na srednje jakoj vatri na malo maslinovog ulja prepržite usitnjeni luk dok ne postane staklast. Dodajte papriku izrezanu na trakice te pirjajte nekoliko minuta. Posolite, popaprite te dodajte mljevenu slatku papriku i kurkumu.
  4. Podlijte s pola količine temeljca, dodajte povrće te kuhajte 5-7 minuta.
  5. U posudu za pećnicu prebacite dinstano povrće i rižu. Na kraju sve podlijte s preostalim temeljcem. Promiješajte te poklopite poklopcem ili folijom.
  6. Poklopljeno pecite u pećnici 30-35 minuta, odnosno dok riža ne bude skuhana.
  7. Na tavi kratko prepržite kobasicu pa je dodajte riži.
  8. Poslužite toplo.