0 1 2 3
search icon

Pite

Za doručak, brunch ili večeru, ove pite možete raditi za sve prigode ili uz razna jela. Kora od bademovog brašna te nadjev od sirnog namaza, špinata i kulenove seke Belje kombinacija su koja će vas osvojiti na prvu.

6
srednje zahtjevno
35 minuta
Ispiši

Sastojci

Za koru:

  • 336 g brašna od badema
  • 2 češnja češnjaka, mljeveni
  • 1/4 žličice soli i papra
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 3 žlice vode

Za nadjev:

  • 4 cijela jaja
  • 100 g ABC sira Classic
  • 60 ml Kravica Kraljica vrhnje za kuhanje
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 ljutika narezana na kockice
  • 60 g svježeg mladog špinata
  • 50 g Kulenove seke Belje

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite kalup za muffine.
  2. U posudi pomiješajte brašno od badema s mljevenim češnjakom, soli i paprom i promiješajte. Ulijte maslinovo ulje i vodu i miješajte dok se ne dobijete povezano tijesto.
  3. Uzmite manju količinu smjese te stavite u svaki kalup za muffine, utisnite kako bi dobili oblik košarice. Pecite u pećnici 10 minuta, odnosno dok ne porumeni, zatim izvadite i ostaviti sa strane.
  4. U međuvremenu pripremite nadjev tako što ćete u tavi na srednje jakoj vatri zagrijati maslinovo ulje. Dodajte ljutiku i pirjajte oko 3 minute, dok ne zamiriše. Zatim dodajte špinat, promiješajte i nastavite pirjati dok ne uvene, oko dvije minute. Kratko stavite kulenovu seku Belje koju ste izrezali na komadiće te maknite s vatre i ostavite sa strane da se ohladi.
  5. U velikoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, vrhnje, ABC sir i začine. U zdjeli dodajte ohlađenu smjesu špinata i kulenove seke Belje te promiješajte.
  6. Napunite smjesu u svaki kalup za muffine te pecite u pećnici 20-ak minuta, ili dok ne porumeni na vrhu. Ohladite 10-ak minuta pa izvadite iz kalupa za muffine.