0 1 2 3
search icon

Pizza

Brza pizza iz tave će vas oduševiti na prvu. Kad god se zaželite pizze možete je napraviti za svega 20-ak minuta. Pizza kojoj se ne treba dizati tijesto. Povežete sve sastojke i ispečete. Ne trebate paliti pećnicu već je možete ispeći u tavi. Ako želite, pizzu možete peći i u pećnici na 220 stupnjeva 10-ak minuta. Možete nadodati dodatke po želji i svaki put imati drugačiju pizzu gotovu za tren.

2
srednje zahtjevno
20 minuta
Ispiši

Sastojci za tavu promjera 30 cm

  • 300 g manitoba (TIP 0) ili glatkog brašna
  • 12 g praška za pecivo (1 vrećica)
  • 1,5 žličica soli
  • 175 ml vode
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 50 ml umaka od rajčica
  • origano, po želji
  • 100 g naribanog mekog sira
  • 100 g Baranjske kobasice Belje
  • 50 g mozzarelle, po želji

Priprema

  1. U posudu stavite brašno. Dodajte mu prašak za pecivo i sol. Dodajte vodu i maslinovo ulje. Kuhačom sve pomiješajte dok ne dobijete povezanu smjesu. Ovo možete napraviti i mikserom s nastavkom za tijesto.
  2. Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu pa ga mijesite nekoliko minuta, odnosno dok vam ne postane sjajno i glatko.
  3. Nauljite tavu te je zagrijte.
  4. Tijesto razvaljajte rukama na dimenziju tave te ga stavite u tavu. Smanjite vatru na laganu.
  5. Nakon nekoliko minuta okrenite tijesto. Premažite ga umakom od rajčica, pospite origanom te dodajte sir i kobasicu narezanu na šnite. Po želji dodajte mozzarellu pazeći da ste je dobro ocijedili od viška vode.
  6. Poklopite poklopcem te pecite pizzu još nekoliko minuta.
  7. Maknite s vatre te po želji pospite rikolom, bosiljkom i sl.
  8. Poslužite odmah.