0 1 2 3
search icon

Plata

Plate su neizostavne na svim proslavama ili druženjima. Osim što lijepo izgledaju, možete ih slagati po želji i na njih dodati razne nareske, sireve, voće ili namaze.

6
jednostavno
20 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 1 camembert sir
  • 1 grozd crnog grožđa
  • 1 jagoda
  • Šaka pistacija
  • Šaka sušenih marelica
  • 100 g tvrdog sira u komadu, Grana Padano ili po želji
  • 150 g Belje kulenove seke narezak
  • 100 g Baranjske slanine narezak
  • 100 g mozzarelle u komadu
  • Nekoliko suhih šljiva
  • 30 g džema od marelice

Priprema

  1. Pripremite okruglu dasku ili pladanj. Sve sastojke pripremite. Camembert izrežite na trokutiće. Grožđe operite i posušite. Jagodu prepolovite. Krenite pod dijela na kojem ćete postavite grožđe i polovice jagode te posložite trokutiće camemberta. Sada složite Belje kulenovu seku narezak kao na slici te posložite uz camembert. Ako vam naresci ne stoje fiksno možete ih povezati čačkalicom.
  2. Dodajte suho voće. Komad tvrdog sira rukama natrgajte te dodajte u jedan ugao plate. Sada posložite Baranjsku slaninu narezak te narezanu mozzarellu. Na kraju postavite džem u posudici te pospite s pistacijama tamo gdje ima mjesta na plati.