0 1 2 3
search icon

Plata vijenac

Plata vijenac je savršen odabir za blagdane. Možete je pripremite sa svime što imate u hladnjaku i kombinirati okuse po želji. Štapići su idealni kao finger food pa je plata savršena za zabave.

8
jednostavno
15 minuta
Ispiši

Sastojci

  • cherry rajčice
  • artičoke iz ulja
  • kiseli krastavci
  • mini mozzarella
  • crne masline
  • zelene masline, po želji punjene paprikom
  • mekani sir po želji
  • sir s vlascem
  • Kulenova seka Belje
  • Baranjska kobasica Belje
  • Baranjska slanina Belje
  • Baranjski kulen Belje
  • svježi ružmarin za dekoraciju

Priprema

  1. Pripremite ovalni pladanj ili tanjur te štapiće za ražnjiće. Koristite manje ili skratite standardne.
  2. Na svaki štapić zabodite tri do četiri različite stvari kako bi bili jednostavni za držanje u ruci.
  3. Na jedan zabodite cherry rajčicu, maslinu, kobasicu pa kockicu sira. Na sljedeći zabodite kulen, mozzarella kuglicu i artičoku.
  4. Štapiće posložite u krug tako da radite vijenac. Praznine popunite s ružmarinom.
  5. Platu možete pripremiti unaprijed te držati u hladnjaku prije posluživanja.