0 1 2 3
search icon

Plata zeko

Plata s dekoracijom u obliku zeke će podignuti svaki uskršnji stol. Na ovu platu možete nadodati razne suhomesnate proizvode i voće.

6
jednostavno
20 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 2 camembert sira
  • 1 krastavac
  • Nekoliko cherry rajčica
  • 100 g Baranjske kobasice Belje
  • 100 g tvrdog sira
  • 100 g mekog sira
  • 100 g Baranjske slanine nareska
  • 5 kriški Baranjskog kulena
  • 100 g svježih malina
  • 2 jagode
  • 1 žlica pekmeza od malina
  • 2 žlice meda
  • 1 kivi
  • 1 grozd bijelog grožđa
  • Nekoliko crnih maslina

Priprema

  1. Na sredinu plate postavite camembert. Od drugog camemberta napravite glavu (manji krug) te uši i noge. Noge izdubite u sredini te u izdubljen dio stavite pekmez od malina.
  2. U manju posudicu stavite med te stavite na pladanj.
  3. Tvrdi sir izrežite na kockice te postavite na kraj plate. Mekani sir izrežite na trokutiće.
  4. Narežite krastavac i kivi, jagode i rajčice prepolovite te krenite slagati platu tako da popunjavate prazna mjesta.
  5. Na kraju dodajte masline.