Pull apart kruh sa slaninom i češnjakom je poznat diljem svijeta. Možete ga raditi u slatkoj ili slanoj verziji, a komadići brioche tijesta ispunjeni slaninom i češnjakom prava su poslastica i za najzahtjevnija nepca.
4-6
srednje zahtjevno
60 + 120 minuta
Ispiši
Sastojci
Tijesto
180 ml mlakog mlijeka
1 vrećica suhog kvasca (7 g)
1 žlica šećera (15 g)
1 jaje L veličine
320 g glatkog brašna
1 žličica soli
60 g maslaca
Dodatno
70 g maslaca, sobne temperature
100 g Baranjske slanine Belje
5 režnjeva češnjaka
Priprema
Mlakom mlijeku dodajte kvasac, žlicu šećera te dvije žlice brašna. Promiješajte te poklopite, ostavite 10-ak minuta kako bi se sve spojilo.
Smjesu stavite u posudu od električnog miksera ili običnu posudu, dodajte razmućeno jaje, brašno i sol pa krenite izrađivati tijesto.
Kad se sve povezalo dodajte ¼ maslaca. Tek kad se maslac spojio s ostatkom tijesta dodajte drugi dio. Cijelo vrijeme mijesite tijesto. Dodajte i treći dio maslaca.
Zamijesite glatko tijesto, trebat će vam oko 5-10 minuta.
Tijesto prebacite u pobrašnjenu posudu, prekrijte prozirnom folijom te ostavite na toplom oko 1,5 sat, odnosno dok se ne udvostruči.
Češnjak usitnite te slaninu izrežite na komadiće.
Oblikovanje
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za kruh. Dno mu obložite papirom za pečenje, a rubove namastite.
Tijesto razvaljajte u pravokutnik debljine oko 2 milimetra. Premažite maslacem, pospite usitnjenim češnjakom te komadićima slanine.
Izrežite uzdužne trake debljine 10 cm koristeći rezač za tijesto ili oštri nož.
Trake tijesta postavite jednu na drugu pa rezačem ili nožem izrežite komade širine oko 8 milimetara.
Komade postavite okomito u kalup. Prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite pola sata na toplom.
Pecite oko 40 minuta ili dok vam površina ne porumeni.
Ove web stranice koriste internetske kolačiće kako bi vam omogućile bolje korisničko iskustvo.
Funkcionalni kolačići
Uvijek aktivni
Spremanje ovih kolačića je striktno neophodno zbog legitimnog interesa omogućavanja funkcionalnosti specifično zatraženih od strane korisnika ili zbog općenitog prijenosa elektroničke komunikacije.
Postavke
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistički kolačići
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Spremanje ovih kolačića koristi se isključivo za potrebe obrade statističkih podataka. Bez sudskog poziva, dobrovoljnog pristanka od strane vašeg davatelja internetskih usluga ili dodatne evidencije treće strane, informacije pohranjene ili dohvaćene samo u tu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju.
Marketinški kolačići
Spremanje ovih kolačića nužno je za izradu korisničkih profila kako bismo vam prilagodili sadržaj i oglase na web stranicama sličnih interesa u marketinške svrhe.