0 1 2 3
search icon

Punjene tikvice

Tikvice punjene nadjevom te zapečene u pećnici odličan su izbor za jednostavno, a jako ukusno jelo. Možete ih puniti mesom, sirom ili nadjevima poput tunjevine i sl.

4
srednje zahtjevno
50 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 4 srednje velike tikvice
  • 200 g naribanog sira poput gaude
  • malo maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • sol, papar
  • 100 g Baranjske kobasice Belje
  • 100 g kukuruza
  • 100 g graška
  • 150 g kiselog vrhnja
  • svježi vlasac, po želji

Priprema

  1. Tikvice operite i posušite. Odstranite im stabljiku na vrhu te sami kraj kako bi dobili isti izgled s obje strane.
  2. Prepolovite uzdužno te izdubite sredinu tikvice koristeći žlicu.
  3. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva, pripremite lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje. Izdubljene tikvice posložite na pripremljen lim tako da izdubljeni dio bude okrenut prema gore.
  4. Na tavi na malo maslinovog ulja prepržite usitnjen češnjak, dovoljno je nekoliko sekundi. Pazite da vam ne zagori. Odmah dodajte izdubljeno meso tikvice te kratko prepržite. Maknite s vatre, prebacite u posudu te dodajte kukuruz,grašak, polovicu naribanog sira te kiselo vrhnje. Promiješajte i začinite.
  5. Baranjsku kobasicu izrežite na ploške.
  6. Napunite tikvice pa zabodite ploške kobasice. Pospite s preostalim naribanim sirom te zapecite 30-ak minuta.
  7. Poslužite tople te pospite svježim vlascem po želji.