Shakshuka je jelo koje dolazi s Bliskog istoka, a veoma je popularno u cijelom svijetu. Ovo jelo možete poslužiti za ručak ili doručak. Sastojci se od rajčica, paprike i jaja.
2
jednostavno
25 minuta
Ispiši
Sastojci
1 glavica luka
1 paprika
400 g pelata ili domaće šalše
3-6 jaja
1 žličica šećera
sol, papar, peršin
4-5 šnita Baranjske slanine Belje
Priprema
U tavi na malo maslinovog ulja dinstajte prethodno usitnjen luk. Dodajte papriku izrezanu na manje kockice.
Kad su kul i paprika potpuno omekšali, nakon 5 minuta, dodajte pelate, začinite te kuhajte 10-ak minuta na laganoj vatri.
Napravite udubinu za jaje te svako jaje ubacite, pazite da vam žumanjak ostane čitav.
Poklopite te pecite oko dvije minute, odnosno dok jaja ne budu pečena.
Za to vrijeme slaninu prepecite u tavi te je dodajte gotovoj shakshuki.
Pospite svježim peršinom te poslužite uz prepečen kruh.
Ove web stranice koriste internetske kolačiće kako bi vam omogućile bolje korisničko iskustvo.
Funkcionalni kolačići
Uvijek aktivni
Spremanje ovih kolačića je striktno neophodno zbog legitimnog interesa omogućavanja funkcionalnosti specifično zatraženih od strane korisnika ili zbog općenitog prijenosa elektroničke komunikacije.
Postavke
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistički kolačići
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Spremanje ovih kolačića koristi se isključivo za potrebe obrade statističkih podataka. Bez sudskog poziva, dobrovoljnog pristanka od strane vašeg davatelja internetskih usluga ili dodatne evidencije treće strane, informacije pohranjene ili dohvaćene samo u tu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju.
Marketinški kolačići
Spremanje ovih kolačića nužno je za izradu korisničkih profila kako bismo vam prilagodili sadržaj i oglase na web stranicama sličnih interesa u marketinške svrhe.