Pizza je jedno od najpoznatijih jela na svijetu, a kada joj dodate kulenovu seku, za tren se pretvori u pravu pikantnu deliciju.
2
srednje zahtjevno
25 + 60 min dizanje tijesta
Ispiši
Tijesto
300 g glatkog brašna
1 vrećica suhog kvasca (7 g)
1,5 žličica soli
175 ml vode
3 žlice maslinovog ulja
Nadjev
500 ml pasirane rajčice
1 žlica šećera
2 žlice origana
1,5 žličica soli
malo papra
3 režnja češnjaka
200 g naribanog sira
150 g Baranjske šunke Belje
100 g Kulenove seke Belje
nekoliko feferona
Priprema
U posudu stavite brašno, uspite kvasac te na drugu stranu posude stavite sol pa dolijte vodu i maslinovo ulje. Kuhačom sve povežite.
Rukama izradite tijesto dok ne postane glatko, spremite u nauljenu posudu koju prekrijte kuhinjskom krpom.
Ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena kako bi se udvostručilo.
Za to vrijeme pasiranoj rajčici dodajte origano, šećer, sol, papar te češnjak. Kuhajte 15-ak minuta pa sklonite s vatre i ostavite da se prohladi sa strane.
Pećnicu ugrijte na 230 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje.
Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu. Rukama ga razvaljajte u krug, pazite da vam sredina ostane tanka dok rubovi mogu biti deblji.
Ispod tijesta postavite papir za pečenje kako bi pizzu lakše prenijeli u pećnicu.
Sredinu nadjenite nadjevom od pasirane rajčice, postavite šunku te naribani sir.
Posložite kulenovu seku i feferone.
Pizzu stavite u lim za pečenje te pecite oko 10 minuta ili dok se tijesto ne ispeče.
Ove web stranice koriste internetske kolačiće kako bi vam omogućile bolje korisničko iskustvo.
Funkcionalni kolačići
Uvijek aktivni
Spremanje ovih kolačića je striktno neophodno zbog legitimnog interesa omogućavanja funkcionalnosti specifično zatraženih od strane korisnika ili zbog općenitog prijenosa elektroničke komunikacije.
Postavke
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistički kolačići
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Spremanje ovih kolačića koristi se isključivo za potrebe obrade statističkih podataka. Bez sudskog poziva, dobrovoljnog pristanka od strane vašeg davatelja internetskih usluga ili dodatne evidencije treće strane, informacije pohranjene ili dohvaćene samo u tu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju.
Marketinški kolačići
Spremanje ovih kolačića nužno je za izradu korisničkih profila kako bismo vam prilagodili sadržaj i oglase na web stranicama sličnih interesa u marketinške svrhe.