0 1 2 3
search icon

Topla jesenska salata

2
jednostavno
25 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 200 g Baranjskog kulena Belje – nasjeckati na kockice
  • 50 g feta sira (ili sličnog slanog čvrstog sira) 
  • 100 g lisnatog povrća po želji 
  • jedan veći batat (slatki krumpir) 
  • šaka suncokretovih sjemenki (pržene, nezasoljene) 
  • 3-6 žlice vinaigrettea (dvije žlice maslinovog ulja, prstohvat soli, malo papra, dvije žlice jabučnog octa)

Priprema

 Kulen nasjeckati na kockice, smrviti feta sir te oprati lisnato povrće. Batat oguliti i nasjeckati na veće kockice. Začiniti uljem, soli, paprom i začinima po želji. Staviti na nauljenu vatrostalnu posudu i peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20min ili dok ne dobije boju. 

Vinaigrette napraviti miješanjem dvije žlice maslinovog ulja, prstohvata soli, malo papra, dvije žlice jabučnog octa. Dobro promiješati pjenjačom kako bi se napravila emulzija. 

U zdjelu za salatu staviti lisnato povrće, na njega posipati feta sir, kulen, batat i suncokretove sjemenke. Sve preliti vinaigrette nadjevom za salatu i dobro promiješati. Poslikati i uživati!