Poširano jaje mi je jedno od omiljenih načina pripreme jaje. Uz tost i slaninu ovo bi brzo jelo jela svaki dan. Možete nadodati malo rikole, kombinirati razne namaze ili povrće po želji.
2
jednostavno
10 minuta
Ispiši
Sastojci
2 tosta
šaka rikole
6-7 šnita Baranjske slanine Belje
2 jaja
Priprema
Tost tostirajte te stavite na tanjur. Rikolu operite i posušite te je stavite preko tosta. Na rikolu posložite par šnita dimljene slanine.
Sada poširajte jaja.
U lonac s debljim dnom na jaku vatru stavite grijati vodu, neka vam zakuha pa smanjite vatru na laganu kako vam ne bi ključala.
Uzmite manju posudicu pa postavite prozirnu foliju (neka vam krajevi folije prelaze posudicu, lakše ćete umotati jaje) pa foliju premažite s malo ulja.
U zdjelicu stavite jaje te ga omotajte folijom.
Zamotano jaje uronite u vodu te kuhajte 4 minute. Pazite da vam vrh od folije viri van vode.
Ove web stranice koriste internetske kolačiće kako bi vam omogućile bolje korisničko iskustvo.
Funkcionalni kolačići
Uvijek aktivni
Spremanje ovih kolačića je striktno neophodno zbog legitimnog interesa omogućavanja funkcionalnosti specifično zatraženih od strane korisnika ili zbog općenitog prijenosa elektroničke komunikacije.
Postavke
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistički kolačići
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Spremanje ovih kolačića koristi se isključivo za potrebe obrade statističkih podataka. Bez sudskog poziva, dobrovoljnog pristanka od strane vašeg davatelja internetskih usluga ili dodatne evidencije treće strane, informacije pohranjene ili dohvaćene samo u tu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju.
Marketinški kolačići
Spremanje ovih kolačića nužno je za izradu korisničkih profila kako bismo vam prilagodili sadržaj i oglase na web stranicama sličnih interesa u marketinške svrhe.