0 1 2 3
search icon

Zapečene paprike

Zapečene paprike punjene mljevenim mesom su odličan izbor za svaki ručak, možete ih poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, a uz dodatak kulenove seke ovo jelo dobije pravi pikantni twist.

4
srednje zahtjevno
50 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 4 paprike
  • 100 g riže
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva, naribana
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 300 g mljevene junetine
  • 500 ml temeljca ili vode
  • Sol, papar
  • 100 g Kulenove seke Belje
  • 100 g mekog sira, naribani
  • Peršin

Priprema

U dublju tavu na malo maslinovog ulja dinstajte prethodno usitnjen luk i naribanu mrkvu. Kad luk omekša dodajte češnjak te žlicu koncentrata rajčice.

Kratko promiješajte pa dodaje mljeveno meso. Meso dinstajte dok ne posmeđi i nema više crvenih dijelova. Podlijte s temeljcem, začinite te kuhajte 15-ak minuta.

Za to vrijeme skuhajte rižu po uputstvima.

Paprikama odrežite vrhove te očistite unutrašnjost.

Pripremite posudu za pečenje, koristite onu u koju vam paprike mogu stati, ako imate i veću, nije problem, one neće pasti u pečenju.

Pomiješajte ocijeđenu rižu s mesom, dodajte narezanu kulenovu seku na kockice te napunite paprike.

Pecite ih 30 minuta na 180 stupnjeva pa ih potom pospite s ribanim sirom te zapecite još 5 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.

Po želji pospite sa svježe sjeckanim peršinom i poslužite.