0 1 2 3
search icon

Zapečeni batat s grahom i kulenom

Zapečeni batat kao glavno jelo? Zašto ne! Ako ga nadjenete grahom i Baranjskim kulenom ovo jelo poprimit će sasvim novo ruho. Jednostavno za pripremu i preukusno, sigurno će osvojiti nepca.

6
srednje zahtjevno
60 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 3 batata srednje veličine
  • 200 g graha iz limenke
  • 1 poriluk
  • 100 g Baranjskog kulena Belje
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 100 g mozzarelle

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje.
  2. Batate uzdužno prepolovite, pokapajte maslinovim uljem te pecite oko 30-ak minuta ili dok ne postanu mekani kad ih probodete vilicom.
  3. Za to vrijeme pripremite ostale sastojke. Poriluk izrežite na trakice, grah ocijedite i properite mlazom hladom vode te ocijedite. Kulen izrežite na kockice.
  4. Batat izvadite iz pećnice, ostavite malo da se prohladi pa izdubite sredinu.
  5. U posudu stavite batat te ga zgnječite pa dodajte začine i vrhnje. Promiješajte.
  6. Umiješajte poriluk i grah pa napunite izdubljene batate.
  7. Po vrhu stavite kockice kulena, natrganu mozzarellu te malo poriluka.
  8. Zapecite 20-ak minuta te poslužit tople. Po želji prelijte s malo kiselog vrhnja.