Zapečeno povrće je idealan prilog uz meso ili ribu, a možete ga poslužiti i samog. Sve što trebate je staviti povrće u posudu te potom u pećnicu.
4
srednje zahtjevno
45 minuta
Ispiši
Sastojci
4-5 krumpira
2 paprike
3 mrkve, srednje velike
pola patlidžana
1 glavica luka
1 tikvica
1 poriluk
100 g Baranjske slanine Belje
sol, papar, mljevena paprika
maslinovo ulje
Priprema
Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Pripremite posudu za pečenje. Povrće ogulite i narežite na komade. Poriluk narežite na ploške. Na dno posude stavite malo maslinovog ulja, posložite povrće te posolite i popaprite.
Po želji dodajte malo mljevene paprike.
Sada narežite slaninu na kockice, stavite između povrća te pecite 30-ak minuta, odnosno dok vam krumpir i mrkva ne budu gotovi. Nakon 20 minuta, povrće lagano promiješajte te nastavite peći.
Ove web stranice koriste internetske kolačiće kako bi vam omogućile bolje korisničko iskustvo.
Funkcionalni kolačići
Uvijek aktivni
Spremanje ovih kolačića je striktno neophodno zbog legitimnog interesa omogućavanja funkcionalnosti specifično zatraženih od strane korisnika ili zbog općenitog prijenosa elektroničke komunikacije.
Postavke
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistički kolačići
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Spremanje ovih kolačića koristi se isključivo za potrebe obrade statističkih podataka. Bez sudskog poziva, dobrovoljnog pristanka od strane vašeg davatelja internetskih usluga ili dodatne evidencije treće strane, informacije pohranjene ili dohvaćene samo u tu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju.
Marketinški kolačići
Spremanje ovih kolačića nužno je za izradu korisničkih profila kako bismo vam prilagodili sadržaj i oglase na web stranicama sličnih interesa u marketinške svrhe.