Tajna vrhunskog kulena je u idealnom omjeru odabranog mesa i najfinije crvene mljevene paprike.
Iskusni majstori ovaj su kulen ručno napunili u prirodni ovitak „katicu“, dimili ga na prirodnom dimu bukovog drveta i pratili njegovo zrenje punih šest mjeseci.
Znanje, trud i vrijeme uloženo u stvaranje ovog kulena donijeli su mu potpunu autentičnost, punoću, zaokruženost.
Pakiranje: Uz vrhunsku kvalitetu ide i posebno pakiranje u finom zlatnom papiru i luksuznoj kutiji cca. 1000g, cca. 500g
Priča o Crnoj slavonskoj zapravo je priča o autohtonoj hrvatskoj svinji koja se počela uzgajati prije više od jednog stoljeća. Iako vrlo otporna i prilagođena uzgoju na našim prostorima, Crna slavonska ipak je pala u zaborav…
Tek novi trendovi prehrane i življenja koji traže autentičnost i kvalitetu, vraćaju Crnu slavonsku svinju i njeno iznimno meso u hrvatsku gastronomiju.
Uzgoj na otvorenom idealan je za Crnu slavonsku svinju. Zato je Belje svoje stado, od nekoliko stotina Crnih slavonskih svinja, smjestilo na pašnjake parka prirode Kopački rit, u jedan od najbolje očuvanih prirodnih rezervata u Europi. To je garancija vrhunske kvalitete iznimno cijenjenog mesa od kojeg je pripremljen i ovaj kulen.